Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@05:23:34 GMT

فاضلاب جنوب و غرب تهران؛ سال هفتم عبور از خان هفتم

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۱۸۴۸

فاضلاب جنوب و غرب تهران؛ سال هفتم عبور از خان هفتم

کارشناسان مدعی هستند که تصفیه خانه فاضلاب "فیروز بهرام" یکی از بزرگترین تصفیه‌خانه های فاضلابی کشور و خاورمیانه در مساحتی حدود ۶۰ هکتار است که مناطق ۱، ۲، ۳، ۵، ۶، ۱۰، ۱۱، ۱۷، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ و کل منطقه ۹ را زیر پوشش قرار می‌دهد.

این تصفیه خانه از سال ۹۶ در چهار مدول و تونل انتقال فاضلاب آن از سال ۹۳ به طول ۱۲ کیلومتربه قطر سه متر به روش مکانیزه از ۳۰ متری جی شروع شد و به سمت بلوار معلم، بزرگراه آزادگان و در نهایت به اراضی روستای فیروز بهرام به تصفیه خانه می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با بهره برداری از این طرح، فاضلاب مناطق غرب و جنوب غرب تهران به تصفیه خانه فیروز بهرام منتقل می‌شود و پس از تصفیه، برای مصارف صنعتی و کشاورزی قابل استفاده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: برنامه زمان بندی این طرح امسال بخاطر شیوع ویروس کرونا و تا حدودی به دلیل مشکلات ناشی از تحریم و واردات تجهیزات به تعویق افتاد ولی بزرگترین تصفیه خانه فاضلاب تهران تا پایان امسال به بهره‌برداری می رسد.

تصفیه خانه ای که شامل ۶ واحد است و در حال حاضر چهار واحد در حال ساخت و واحدهای ۵ و ۶ در آینده و مطابق با برنامه ریزی‌های انجام شده ساخته خواهد شد.

محمدرضا بختیاری در باره تامین اعتبار این تصفیه خانه  اعلام کرد: بانک توسعه اسلامی برای اجرای تصفیه خانه و تونل انتقال فاضلاب ۱۷۴ میلیون یورو تسهیلات به دولت اعطاء کرده است به گونه ای که در موافقتنامه دریافت تسهیلات از بانک توسعه اسلامی دولت متعهد به اجرای هزار و ۶۷۰ کیلومتر شبکه اصلی و فرعی جمع آوری فاضلاب در سطح شهر تهران شده بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اظهار داشت: از این مقدار حدود یک هزار و ۴۵۰ کیلومتر شامل شبکه اصلی و فرعی توسط شرکت فاضلاب تهران اجرا شده است.

بختیاری با  اشاره به اینکه پساب تولیدی این تصفیه خانه در اختیار بخش صنعتی و کشاورزی قرار می‌گیرد یادآوری کرد: با بهره برداری ۲ طرح تصفیه خانه و تونل انتقال فاضلاب روزانه ۵۲۰ هزار متر مکعب و سالانه حدود ۱۹۰ میلیون متر مکعب پساب تولیدی به چرخه طبعیت بازچرخانی می‌شود و پساب تولیدی در اختیار بخش صنعتی و کشاورزی قرار خواهد گرفت.

۴ واحد تصفیه خانه فیروز بهرام امسال وارد مدار می‌شود

بر اساس اعلام وزیر نیرو، چهار واحد این تصفیه خانه امسال وارد مدار و مشکل مردم مناطق جنوب و غرب تهران حل می شود.

به گفته رضا اردکانیان، یکی از مشکلات و مباحث تهران با جمعیتی حدود ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر و وسعت ۶۰ هزار هکتار، تصفیه خانه فاضلاب و بازچرخانی آب است.

وزیر نیرو در این باره گفت: ۲۲ واحد تصفیه خانه فاضلاب به عنوان مدول در طرح تصفیه خانه برای تهران دیده شده است که از این تعداد چهار واحد آن در تصفیه‌خانه فیروزبهرام است و امسال به بهره‌برداری می‌رسد و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر دیگر را زیر پوشش قرار می‌دهد که بیشتر در مناطق غرب تهران سکونت دارند.

۹۵ درصد خطوط اصلی و انتقال فاضلاب تهران تکمیل شد

عاون آب و آبفای وزیر نیرو نیز در ۲۵ دی ماه امسال در مراسم برخط (آنلاین) افتتاح تونل فاضلاب‌رو غرب تهران گفت: بیش از ۹۵ درصد خطوط اصلی و انتقال طرح فاضلاب تهران با اتمام تونل فاضلاب‌رو غرب تهران تکمیل شد.

به گفته «قاسم تقی‌زاده خامسی»، این تونل که ۱۰.۵ کیلومتر طول دارد فاضلاب مناطق غربی تهران را به تصفیه‌خانه فاضلاب واقع در منطقه «فیروزبهرام» منتقل می‌کند.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا عنوان کرد: ساخت و تکمیل تونل ۱۰.۵ کیلومتری فاضلاب‌رو غرب تهران به‌طور کامل با توان و تخصص داخلی انجام شده است و با بهره‌برداری از این تونل و تصفیه‌خانه غرب تهران، بخش اعظم فاضلاب مناطق غربی پایتخت تصفیه می‌شود.

تصفیه خانه ای که به گفته این مقام مسئول نه تنها مشکل فاضلاب مردم مناطق جنوب و غرب تهران را حل می کند بلکه سالانه ۱۹۲ میلیون متر مکعب پساب به اندازه ظرفیت مخزن سد کرج را تولید و به چرخه مصرف فضای سبز تهران می‌رساند.

استفاده از پسابی که برداشت از چاه های زیرزمینی را کاهش می دهد و در این زمینه ۱۷۱ حلقه چاه مسدود می شود.

واگذاری پساب تصفیه‌خانه‌ها به شهرداری تهران از ۱۴۰۰

«مینا رفعتی» مدیر دفتر تجهیزات و منابع مالی شرکت فاضلاب تهران نیز در این باره گفت: واگذاری پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهر تهران برای تامین آب مورد نیاز آبیاری فضای سبز و بوستان‌های شهری به مناطق شهرداری از سال ۱۴۰۰ آغاز می‌شود.

بر اساس گفته این مقام مسئول، واگذاری پساب در چارچوب عملیاتی‌شدن تفاهم‌نامه جامع سازوکار تامین پایدار آب فضای سبز تهران میان وزارت نیرو و شهرداری تهران انجام می شود که علاوه بر جبران مخاطرات ناشی از کاهش بارندگی، اثر زیادی در حفاظت از ذخایر آب زیرزمینی دارد.

تصفیه خانه ای که به اعتقاد کارشناسان، نه تنها مشکل فاضلاب مردم جنوب و غرب تهران را برطرف می کند بلکه به داد سفره های زیرزمینی و کاهش فرونشست ها نیز خواهد رسید.

برچسب‌ها تصفیه خانه محمدرضا بختیاری شهر تهران شهرداری تهران شركت فاضلاب تهران رضا اردکانیان قاسم تقی زاده خامسی شرکت آب و فاضلاب استان تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تصفیه خانه محمدرضا بختیاری شهر تهران تصفیه خانه محمدرضا بختیاری شهر تهران شهرداری تهران شركت فاضلاب تهران رضا اردکانیان قاسم تقی زاده خامسی شرکت آب و فاضلاب استان تهران اخبار کنکور تصفیه خانه فاضلاب جنوب و غرب تهران تصفیه خانه انتقال فاضلاب فاضلاب تهران فیروز بهرام بهره برداری وزیر نیرو مناطق غرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۱۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد برارزاده ظهر شنبه در حاشیه بازدید از پروژه‌های اجرای شبکه‌های جمع آوری و تصفیه بهداشتی فاضلاب با اشاره به عقب ماندگی خدمات فاضلاب در استان دلیل اصلی این مهم را عدم تأمین اعتبارات کافی برای انجام طرح‌های فاضلاب بیان کرد و گفت: رشد جمعیت در جهان عموماً و به خصوص در جهان سوم و محدودیت محیط و زمین برای زندگی، انسان‌ها را وادار کرده است که از طبیعت و هر آنچه در آن وجود دارد با دقت و احتیاط کامل استفاده کنند اما استفاده بی رویه از خوان گسترده طبیعت در طول سالیان متمادی، محیط زیست را با مشکل احیا مجدد روبرو ساخته و بسیاری از نعمت‌های موجود را با خطر نابودی مواجه کرده است.

وی افزود: ورود فاضلاب‌های خام انسانی از طریق چاه‌های جاذب به سفره آب‌های زیرزمینی و نیز از کانالهای روباز و سرپوشیده به آب‌های سطحی و در نهایت تخلیه به دریا و دریاچه‌ها، موجب آلوده شدن این منابع گشته و بشر را با خطر کمبود آب آشامیدنی سالم و نابودی اکوسیستم دریایی و سرانجام تخریب محیط زیست انسانی و طبیعی مواجه ساخته است.

مدیر عامل آبفا مازندران دفع غیر بهداشتی فاضلاب را علاوه بر آلودگی منابع آب، ایجاد مناظر ناخوشایند زیست محیطی و جلب حشرات ناقل موجب شیوع بیماری‌های متعدد گوارشی و سایر بیماری‌های میکروبی و انگلی خطرناک دانست.

برارزاده با اشاره به تصفیه فاضلاب از نقطه نظر اقتصادی که باعث کاهش هزینه‌های درمانی و هزینه‌های بهسازی محیط زیست خواهد شد، گفت: از پساب حاصل از تصفیه فاضلاب‌ها نیز می‌توان در زمینه‌های مختلف از جمله آبیاری فضای سبز، کشاورزی و تغذیه آبخوان‌های زیرزمینی بهره برد در همین راستا به دلیل کمبود نزولات جوی در کشور، استفاده از پساب برای کشاورزی می‌تواند قسمتی از نیاز آبی استان را جبران کند.

وی تصریح کرد: قرارگیری بخش عمده سرزمینی استان مازندران در نوار ساحلی بزرگترین دریاچه دنیا، اهمیت و لزوم ساماندهی فاضلاب را دوچندان کرده در همین راستا ۱۸ پروژه فاضلاب در شهرهای استان مازندران و سه پروژه جمع آوری شبکه فاضلاب در روستاهای استان در دست اجراست که پس از بهره برداری ضمن حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی منابع آب‌های زیرزمینی و نیز حفظ سلامت جامعه می‌توان از پساب حاصله بیشترین بهره را داشت.

کد خبر 6089866

دیگر خبرها

  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • احداث و راه اندازی ۳۹۰۰ مترمکعب تصفیه خانه پساب در غرب تهران